Rejseplanen spørger om hjælp

Foto: Jens Hasse, Chili foto

Crowdsourcing er et af de hotte udtryk for tiden. Man spørger brugerne af ens service om, hvad de ønsker sig eller har behov for, eller hvordan deres brugsmønstre er.

Internettet skabt grobund for en gruppe af professionelle amatører, der dels truer de professionelle – fx fotografer – på deres levebrød – men som også er blevet en ekstern udviklingsafdeling eller tænketank for mange virksomheder. Man kalder fænomenet crowdsourcing – altså man søger efter kvikke hoveder eller gratis arbejdskraft i den almindelig hob af mennesker, der gemmer sig derude på den anden side af virksomhedens mure. For tænk engang hvis dine kunder er smartere end dig selv? Det må kunne udnyttes.

Det har Rejseplanen også opdaget. De leverer hver måned 10 mio. rejseforslag til danskerne på internettet, mobil, iPhone og som links fra andre hjemmesider. Rejseplanen A/S er ejet af DSB, Movia, de øvrige regionale trafikselskaber i Danmark samt Metroselskabet. Og nu vil de gerne spørge alle os danskere, hvordan deres service kan blive bedre.

Derfor opfordrer Rejseplanen sine brugere til at indsende idéer via sms til 1919 med teksten RP efterfulgt af idéen. Man kan også skrive sin idé på http://www.rejseplanen.dk/ide, hvor man samtidig kan læse mere om kampagnen.

“Rejseplanen skal hele tiden udvikle sig, så vi er der, hvor brugerne er og tilbyder de produkter på de platforme, som er relevante for dem. Alle indsendte idéer vil blive læst og vurderet, og vi ser frem til at modtage en masse interessante og innovative forslag til, hvordan Rejseplanen skal se ud i fremtiden”, udtaler  Gert Frost, der er formand for Rejseplanen.

Udviklingskonkurrence

I løbet af efteråret skyder Rejseplanen også en konkurrence i gang, hvor der skal afleveres langt mere gennemarbejdede forslag til alt fra design til tekniske applikationer. De indsendte forslag bedømmes i tre kategorier: Design, teknik og udbredelse. Vinderen udpeges af et dommerpanel. Præmien er 50.000 kr., og der er mulighed for at se sin idé blive til virkelighed i samarbejde med Rejseplanen. Her håber Rejseplanen at få forslag fra fx studerende og udviklermiljøet i Danmark. Konkurrencen starte d. 11. oktober 2010, og sidste frist for indsendelse af forslag er 1. december 2010 kl. 12.00.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: