Lyntest: Internet Explorer 9 beta

Microsoft sidder stadig på omkring 60% af browsermarkedet med sin Internet Explorer, selvom Firefox, Chrome, Safari og Opera har snuppet solide andele igennem årene.

Blandt fagfolk har der dog ikke været meget tvivl om, at IE i sine forskellige versioner har været teknologisk og brugermæssigt et godt stykke efter konkurrenterne.

Igår præsenterede Microsoft så den kommende afløser for Internet Explorer 8 – IE9, overraskende nok – som foreløbig er tilgængelig som beta, og spørgsmålet er nu om IE9 for alvor kan tage kampen op med de nye?

“Nyt” design, “nye” funktioner

Blandt fornyelserne finder man fx et totalt redesignet interface, der læner sig truende nært opad den minimalistiske Chrome-browser fra Google, og de indbyggede søgefunktioner i adresselinjen ‘One Box’ – der også har snuppet sin idé fra Firefox’s Awesome Bar og Google’s Omnibar.

Nu er dette kun en ultrahurtigt minitest, og skal således tages med et gran salt, men Microsofts egen søgemaskine Bing fik jeg aldrig til at foreslå søgeresultater når jeg skrev i adresselinjen/søgefeltet, mens Google ingen problemer havde. What gives?

Jeg forsøgte også at skrive denne blogpost i IE9, installeret i Windows 7 i BootCamp på en Mac, men kunne ikke få lov til at skrive i indholdsfeltet. Det er dog svært at sige præcis hvorfra disse fejl stammer, så det er ikke nødvendigvis noget der skal ligge IE9 til last…

Prøv den dog – måske er den noget for dig?

Bortset fra det havde jeg et fint indtryk, både af design og almindelig hurtig brug.

Den er pænt kvik i optrækket, nydelig at se på, og der er flere små funky funktioner der kan gøre hverdagen nemmere – som fx at fastgøre ofte benyttede sites som ikoner i proceslinjen, så de hurtigt kan launches. (Men var Chrome ikke også først med det?)

Hvorom alting er, så kan jeg kun bifalde at Microsoft for alvor begynder at komme med på vognen, for hvis over halvdelen af webbrugerne mere aller mindre pr automatik fortsat vælger Internet Explorer, så kan de jo ligeså godt få noget der virker…

Hos Microsoft kan man læse meget mere om de nye features og performance-forbedringerne, og man kan selvfølgelig også selv downloade betaen og få syn for sagn.

Og så har Engadget lavet en fin – og temmelig meget mere grundig – gennemgang af browseren og de nye funktioner.

Reklamer

3 kommentarer to “Lyntest: Internet Explorer 9 beta”

 1. Rasmus Says:

  Jeg vil aldrig skifte tilbage til Internet Explorer. Jeg bruger selv Google Chrome eller Mozilla Firefox. Internet Explorer har kun den største markedsandel, fordi stort set alle – hvis ikke alle – computere med Microsoft Windows der bliver solgt, er præinstalleret med IE. Selvom EU godt nok krævede at MS i EU-lande gav valgmulighed for at installere ny browser via en opdatering er faktum at størstedelen af computerbrugere ikke ved eller ikke har forstand på at bruge/hente en ny browser.

  Grunden til at jeg ikke selv bruger Internet Explorer er fordi, den, sammenlignet med Chrome, Safari og Firefox, er langsommere til at læse sider, indlæse javascripts, indlæse flashobjekter. Desuden er layoutet forældet (IE 8) og mange ting som allerede følger med i de andre browsere skal man installerer selv (fx flash).

 2. Nsi Bank Lorenzen Says:

  Du får ikke Search suggestions fra Bing i Danmark eftersom denne funktion desværre ikke er implementeret i vores nuværende beta af Bing.dk. Sætter man sit sprog til f.eks. engelsk under internetindstillinger kommer der Search suggestions.

  Rent designmæssigt er IE9 bygget op med Windows aero som en native Windows app og giver mulighed for at de enkelte websites kan ændre “designet” af browseren ved at overføre f.eks. deres brand farve til browserens “skin”.

  Ud over det ligger tabs i forlængelse af søge/url boksen. Du kan også se, at IE9 “snapper” browser tabs til sider og top, hvis man trækker i dem – igen som en ægte Windows app.

 3. Nsi Bank Lorenzen Says:

  @Rasmus
  Det er netop feedback som din vi har lyttet til. Internet Explorer er nu lige så hurtig som andre browsere og med den nye hardware accelerede grafikmotor klart hurtigere end Chrome. Ydermere er der bred support for standarder inklusive vigtige elementer i HTML5 som f.eks. demonstreres her:
  http://www.beautyoftheweb.com/

  Med hensyn til hastighed kan du prøve at teste med Chrome om du kan “sætte 1000 fisk i akvariet” her:
  http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/FishIE%20tank/Default.html
  Det kører nemlig glimrende på min Windows 7 PC med IE9 Beta.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: