Robotter i Uhyggens Dal

Hør udsendelsen

Robotterne har været på vej i årtier. Men nu har mange danskere fået sig en robotstøvsuger. Og flere demente borgere på danske plejehjem sidder og nusser en japansk robotsæl. Men hvornår går en robot fra at være sød til at være skræmmende?

Vi skal i dag møde en rigtig sød robot. Asimo – verdens mest avancerede humanoide robot. Et resultat af Hondas forskning i robotter gennem næsten 25 år. Men hvorfor det er vigtigt, at en robot skal ligne et menneske uden at ligne os alt for meget (sådan som professor Ishiguro’s såkaldte geminoid-robot her på billedet).

Måske er det fordi vi ikke skal blive bange for den? Måske er det for at den skal kunne indgå så nemt som muligt i vores liv og omgivelser. Et miljø, der er rigtig svært for en robot. Den amerikanske robotprofessor Golan Levin fortæller om sin forskning i, hvordan man omgås robotter – uden at blive bange.

Mobiler, banker og helikoptorer

I gadgetnyhederne taler vi med Nikolaj Sonne om Nokia. Salgstallene er ganske gode, omend faldende, men det er længe siden det finske mobilfirma for alvor har præsenteret noget overvældende og innovativt. Hvor er de på vej hen?

I It-nyhederne handler det især om de stadig voksende problemer og udfordringer for NemID og om Danske Banks nye mobilløsning.

Til sidst i udsendelsen skal vi lege – vi havde i fredags besøg af en fjernstyret helikopter, der ganske enkelt er proppet med teknologi, og som man i øvrigt kontrollerer via et program på sin iPhone eller iPad…

LINKS:
Asimo hos Honda
Golan Levin, der fortæller om Uncanny Valley, uhyggens dal
Nokias nye mobiler
Nokia salgstal ifølge Gartner
Engadget-klumme om Nokias fremtid
Danske Banks mobil-apps

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: