Den østrigske redning

Kan planeten reddes fra oversvømmelse af affald, overbefolkning og generel dårlig levevis? Og er redningen nært knyttet til teknologi?

Årets Ars Electronica festival har temaet “Repair – sind wir noch retten”, hvilket på mange måder slår en noget dystopisk takt an, men som altid har vi en gruppe kunstnere, tænkere og teknologer med gode bud på en redning samlet i Linz i det nordlige Østrig.

Dette år foregår det på 80.000 kvm på en nedlagt tobaksfabrik, der fremstår som en pandoras æske af skjulte rum og gange fyldt med foredrag, udstillinger og workshops fulde af politisk korrekte nørder, der vil redde verden på deres helt egen måde.

Her er Maxwell Salzberg, en af folkene bag Diaspora, open source alternativet til Facebook, hvor du selv bestemmer. Her er Dickson Depommier, der arbejder hårdt for at lave landbrug i skyskrabere i verdens kosmopoler for at redde naturen, planeten og de sultende milliarder. Her er Asimo, Hondas humanoide robot, der skal hjælpe os i hjemmet, når vi ikke længere kan selv. Og mange andre og meget mere.

Og her er Harddisken for 11. gang i fuld sving at lave interviews og reportage på lyd og video.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: