DSB åbner data-butikken

Offentlige Data i Spil – eller bare ODIS – er missionen der går ud på at få så mange af de offentlige databaser som muligt aktiveret af både private, firmaer og organisationer. Der handler om at visualisere, formidle og genanvende alle de dejlige data, der ellers har ligget og gemt sig på servere rundt omkring i dybe kældre.

En af de nyeste baser på banen (høhø) er DSB, der netop har lanceret DSB Labs – og det kan man kun råbe et højt hurra for!

Folkene bag skriver selv:

“Vi vil være gnisten i revolutionen af de rejsendes dagligdag og være med til at gøre den nem og sjov. Med DSB Labs skaber vi et åbent og brugervenligt univers med mulighed for samarbejde, sparring og udvikling. Vores målgruppe er både udvikleren, nørden, idémageren, den kreative, inspiratoren, den visionære og alle andre nysgerrige. Brug DSB Labs til at hente inspiration, skrive indlæg, finde samarbejdspartnere, fremvise din spændende App og spørge til råds.

Vores ydmyge håb er, at DSB Labs vil hjælpe til med at forbedre niveauet og antallet af informationstjenester i den kollektive trafik med særlig fokus på togrejser.

Stedet her er vores alles legeplads og der er ingen grænser for idéer i vores univers. Så velkommen til vores legeplads. Vi er glade for at du vil være med.”

Hørt! Så har du en datanørd i maven er det bare at pifte i fløjten og komme afsted…

Hvis du i øvrigt vil høre mere om ODIS kan du lytte Harddisken om projektet fra tidligere på året her.

PS. Tak til @friism på Twitter for tip.

Reklamer
Lagt i Web. Tags: , , . 1 Comment »

En kommentar to “DSB åbner data-butikken”

  1. Ole Kassow Says:

    Tak for Harddiskens store interesse i og arbejde for ODIS. Det er en indsats, der for alvor rykker og værdsættes i miljøet.

    Vi har i arbejdet med DSB Labs været ude og snakke med en del af fortalerne for åbne data og lagt en lille video her: http://dsblabs.dk/article/show/21 – enjoy.

    Ole


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: