Danmark ind i fremtiden

Fra bruger- til skabernation er visionen i Dansk IT

Hør udsendelsen

”Internettet tilbyder en fantastisk chance for innovation, kreativitet og nytænkning, men ofte griber vi den ikke……..så i virkeligheden har vi slet ikke startet den sande digitalisering.”

Sådan skriver Helle Rootzen, der er institutdirektør på DTU Informatik på websitet Danmark 3.0.

Hun er bare én af over 20 såkaldte ”IT-tænkere”, som interesseorganisationen Dansk IT har inviteret til at give deres bud på, hvordan det digitale Danmark skal se ud i fremtiden. Men hvorfor? Danmark hari årevis scoret topplaceringer som en af verdens førende IT-nationer i internationale undersøgelser, så det går vel meget godt med det digitale Danmark?

”Vi skal udvikle os fra at være en brugernation til at være en skabernation,” siger formanden for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, der til dagligt er adm. direktør i PenSam.

Værktøjskassen står i garagen, men vi skal lære at bruge værktøjet på den helt rigtige og værdiskabende måde, siger formanden.

Fem temaer

Han vil gerne indbyde til, at man som dansker bidrager med nye ideer til de fem temaer, som Dansk IT har sat op; Uddannelse og forskning; Tryghed og sikkerhed i samfundet; Energi, miljø og klima; Iværksætteri, innovation og beskæftigelse; Sundhed.

Hvordan ser Danmarks uddannelses- og forskningsverden ud, når vi anvender it optimalt? Hvordan ser et trygt og sikkert Danmark ud, når vi har taget it til hjælp? Hvordan kan it hjælpe os til en mere effektiv energiudnyttelse? Hvordan kan it hjælpe os til at skabe nye virksomheder og arbejdspladser? Hvordan tager vi vare på vores sundhed, når it er taget i anvendelse på bedste vis?

Sådan lyder en række af de spørgsmål, der vil blive drøftet mellem eksperter, politikere og menige borgere på de fem møder.

“Jeg håber, at når Danmark 3.0 bliver lanceret som vision, så er der både nye tanker om IT og den måde vi bruger den på,” siger Klaus Kvorning Hansen, der er inspireret af statsminister Lars Løkke Rasmussens ti drømme.

På webstiet er der løbende nye interviews med ministre på video, ligesom almindelige brugere kan gå in dog blogge om deres ideer, så Danmark 3.0 på nettet mest ligner et stort forsamlingshus.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: