Tablet-computerne – hvor bliver de af?

Konkurrenterne til iPad’en lader vente på sig – og de skal passe på ikke at vente for længe…

Man kan mene meget om Apples iPad, men på godt og ondt har den skabt en ny produktkategori af små, berøringsfølsomme skærme i feltet mellem smartphones og laptops.

Forbrugerne har revet dem ned fra hylderne (sikkert godt hjulpet på vej af mediehypen), men konkurrenterne har været langsomme til at følge efter – og det er vi godt trætte af!

Der er sikkert mange, der tror at sådan en tablet vil kunne udfylde en rolle i hverdagen – som e-læser, sofasurfer, rejse-ledsager og meget mere – og som ikke nødvendigvis vil hoppe med på æblevognen, men hvad skal de købe?

WeTab, Galaxy Tab, alt-mulig-andet-tab

På trods af masser af annonceringer, fremvisninger og anden gejl er det meget småt med reelle tilbud derude. Personligt havde jeg set meget frem til at lege med den tyske WeTab (jeg mødte skaberen i Berlin i forsommeren og skrev om WeTab’en), men den er stadig i et stadie hvor man kun kan skrive sig op til at få noget at vide, når man kan skrive sig op til at forbestille den – og sådan er det gået med de fleste.

Med andre ord: hvis ikke I vil miste markedet fuldstændig og gi’ Apple frit spil, så bliver I den ondelyneme nødt til at få fingeren ud, venner, og ikke bare pirre os med konceptmodeller og andre luftkasteller.

Den nyeste “den-kommer-lige-om-lidt-udfordrer” er fra Samsung. De har netop offentliggjort en teaser-video for den kommende Galaxy Tab, en tablet med 7” skærm, Android 2.2 og andre lækkerier. Tør man tro videoen bliver Galaxy Tab’en præsenteret officielt til IFA-messen i Berlin i næste uge, men hvornår den er til salg melder historien ikke noget om…

UPDATE: Få minutter efter sidste punktum faldt jeg over PCworlds henvisning til Technologizer’s gennemgang af iPad-alternativerne. Hele 32 har de fundet, men kun ganske få er tilgængelige allerede, og de får ikke pæne ord med på vejen. Jeg gentager: få så fingeren ud, venner!

Reklamer

9 kommentarer to “Tablet-computerne – hvor bliver de af?”

 1. Rene Says:

  Ja, hvor bliver de af, for jeg vil ikke købe en Ipad. 😦
  For nu har jeg set på en stor mængde af dem, se her der er jo mange ideer, se link: http://www.tabletpc2.com

  /Rene

 2. Thomas Says:

  Lad os lige huske, at Apples iPad heller ikke findes – på det danske market.

  Men der findes mange andre tablets, f.eks. Amazons Kindle, Samsung har “smartphones” med 4″ skærme og så findes der et utal af Windows-barbare (især fra Lenovo og HP), der kan vende deres trykfølsomme skærm rundt.

  D.v.s. at der er et fint market med forskellige produkter, der alle hjælper os med at udfylde “hullet” mellem computer og telefon.

  Bare fordi Apple laver et lidt anderledes og nyskabende produkt, behøver resten af producenterne jo ikke at lave det samme. Eller rettere: Det ville da være ærgerligt for alle parter (producenter og brugere), hvis én producent sætter dagsordenen og resten bare følger med. – Lidt som det er sket med “smartphones” efter iPhone kom frem i 2007 og derefter med “app-stores” året efter.

  Måske er det p.g.a. af journalister der kun kigger mod Cupertino, at vi kommer til at glemme hvor bredt markedet egentligt er…

  (Men fuck(!), hvor er jeg glad for min iPad)

 3. Sammy Says:

  Personligt er jeg altid åben for nye input, og skulle Samsung eller HTC eller hvem det nu kan være, komme med en Tablet som slår iPad er det fint med mig.

  Men jeg tvivler nu på at det sker.

  På trods af at det næsten dagligt vælter ud med smartphones, som gang på gang kaldes iPhone killers, mener jeg nu aldrig der er kommet en reel killer..

 4. Knut fra iPadnyt.dk Says:

  Ja det er synd for Apple-haderne at der går så længe inden der kommer et alternativ:-)

  Når det så kommer, så tror jeg også at konkurrenterne får det svært. På samme måde som det har været svært at finde en reel iPhone-killer. Men lad os da håbe det, for konkurrencen kan kun være godt for os alle. Dog synes jeg også Apple har fortjent at høste lidt gennem deres forspring, for de har virkelig været innovative.

 5. Thomas Says:

  Mit pointe var nu også, at det ene produkt nødigt skulle “dræbe” det andet. Hvorfor lave en iPhone “Killer”, hvis man i stedet kunne lade iPhones være iPhones og så selv skabe en banebrydende nyt telefon-koncept. – Hvis Apple og Blackberry kunne, burde andre jo også!

  Tænk hvor mange (reelt forskellige) muligheder vi ville få som brugere, hvis producenterne ikke altid kopierede hinanden?

 6. Henrik Føhns Says:

  God pointe Thomas – i dette copy/paste samfund.

 7. Sammy Says:

  Jo, men det er der vel også en hel del mennesker som forsøger. Men mon ikke det strander på økonomien.
  Men inden længere kommer det Danske mobil koncept Lumigon. Ganske vidst skal den så vidt jeg ved køre Android, men det er da en telefon som ihvertfald på designet skiller sig ud

 8. Thomas Says:

  Denne artikel argumenterer for, at det er for sent for konkurrenterne at opnå iPad-killer status i år:

  http://www.shanzai.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1685&Itemid=97

  Der står bl.a.:

  “For a single product to be a true iPad killer it would have to achieve at least one if not all of the following goals.

  1. Sell more units than the iPad
  2. Have better performance than the iPad
  3. Create a bigger oooh, aaaah and buzz than the iPad

  Time constraints alone will prevent any of these products from selling more units than the iPad in 2010 (even if they were purchasable tomorrow) and most of them won’t even be available for purchase this year.”

 9. Frank Says:

  Ja der må meget gerne ske noget snart med alle de android-tablets, men jeg er ikke så bekymret for at de kommer for langt bagud. Android telefoner kom jo flere år efter iPhone, og nu er de ret godt med både i antal og hvad angår applikationer.

  Jeg tror mest på dem, der som Samsung bygger på deres erfaringer med android-telefoner, men vigtigst af alt er det jo at der kommer nogle virkelig gode tablet-applikationer. Der skal jo være en grund til at bruge den, ud over at surfe på en større skærm. Det kræver så nok bare, at der bliver solgt en masse tablets først…

  Killer-begrebet skal man ikke hænge sig i – det handler om at få nogle gode alternativer.

  #Sammy
  Synes du virkelig at Lumigons design skiller sig særlig meget ud?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: