Tøj, der tænker

Hør udsendelsen

Hvad sker der når dit tøj begynder at tænke? Når dine jeans sender besked til lægen om uregelmæssig puls? Når kjolen er på internettet og fortæller om dit humør?

Harddisken har været til den årlige internationale konference for tøj med indbygget computerkraft. Største udfordring: Overlever det en tur i vaskemaskinen? Og vil folk overhovedet gå med den slags tøj, hvis det ikke ser smart ud? Og hvis det ser for smart ud – virker elektronikken så overhovedet som den skal?

Alle disse spørgsmål prøver vi at få svar på i dagens udgave af Harddisken, der så at sige befinder sig i kølvandet på modeugen – men – når alle modellerne, modebloggerne og tøjdesignerne er taget hjem, så er det måske tid til at få ingeniørerne, nørderne og softwaredesignerne på banen, når vi skal snakke om fremtidens kollektioner til cocktailparties?

Fotomontage og patenter

Efter vores tøjtema skal vi høre om et kæmpefotoforsøg på Roskilde Festivalen, som vores kollega Nikolaj Sonne fra tv-programmet So Ein Ding stod for med Microsoft produktet Photosynth – og vi skal have vores ugentlige IT Nyheder: Patentslagsmål over Java mellem Oracle og Google, Dislike-knappen på Facebook, der hugger dine personlige oplysninger, Facebook laver (måske) lokationsservice og Internet Explorer er fyldt 15 år.

Vi skal også en tur i Palles Gavebod, der er bibliotekernes forsøg på at holde fast i YouTube generationen, der hellere sidder med næsen i computeren end i en bog på det lokale bibliotek. Men nu går bibliotekarerne til kamp for at vinde børnene tilbage. Interview med direktør i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Jens Thorhauge.

LINKS:

Joe Paradiso

Lucy Dunne

Tom Martin

Fraunhofer IZM

Swatchbook

So Ein Dings Photosynth fra Roskilde Festival

Palles Gavebod


Reklamer

2 kommentarer to “Tøj, der tænker”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: