Harddisken uge 26, 2010: Politikerne er svage på nettet

Hør udsendelsen

Den tyske forfatter Bertold Brecht sagde om radiomediet, at det ville være rart, hvis lytterne også kunne sende deres meninger tilbage. Han drømte altså om et to- eller flervejs mediesystem allerede i 1926. Det har vi i dag med internettet. Og dermed har vi også potentialet til at forløse det helt store direkte demokrati. Vi kan skabe ét stor forsamlingshus for alle danskere – ja i teorien for hele verden.

Men virker det i praksis? En ny rapport fra FDIM viser, at danskerne ikke gider besøge de politiske partiers websites. Og ved det nyligt overståede valg i Storbritannien fik den siddende premierminister ørerne i maskinen på Youtube i en grad, så han fik meget svært ved at finde sit fodfæste i diskussionen.

Til de positive historier hører, at Twitter gav den bedste prognose for udfaldet af det britiske valg, og at der faktisk findes danske politikere, der forstår at bruge nettet – du kan møde Ellen Trane Nørby fra Venstre her i Harddisken om et kvarters tid. Og de andre emner dækker vi også ind her i programmets første halve time, hvor vi har fokus på politikere på nettet.

Google, Kina og 3D på museum

I vores nyhedsblok taler vi med gadgetsheriffen Nikolaj Sonne er på Roskilde Festivalen for at lave et kæmpe brugergeneret 3D foto, og så har vi nyheder om Google i Kina, Datatilsynet mod Google Apps i Odense og NemID, der kommer på gaden i morgen.

Til sidst i udsendelsen skal vi en tur på Teknisk Museum i Helsingør og kigge på en helt ny 3D udstillingsmontre, hvor dobbeltdækkerfly og luftskibe tilsyneladende flyver frit i luften.
Montren hedder Dreamoc 3D XL og viser en lille animeret video med nogle af højdepunkterne fra flyvningens historie som optakt til udstillingen. Det særlige ved montren er, at billederne ses som en slags svævende tredimensionel, næsten hologram-lignende film midt i montrens tresidede glaspyramide.Indtil nu har teknologien mest været brugt i reklamesammenhæng og i butikker – men nu begynder montrene altså også at snige sig ud i kulturen.

LINKS:
FDIM-rapporten
Ellen Trane Nørbys side
Google i Kina – med link til Hong Kong
NemID
Panoramafoto fra Roskilde med So ein Ding
Danmarks Tekniske Museum
Realfiction 3D-montrer

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: