Harddisken uge 25 2010: Musik & spil: Et perfekt match

Hør udsendelse

Musik er en integreret del af både tv, film og efterhånden også computerspil. Det gælder ikke bare spil som Rock Band og Guitar Hero, hvor musikken jo er en del af selve gameplayet, men også og måske især spil hvor musik er en vigtig del af soundtracket, ligesom i film.

Det kan være musik der er komponeret specielt til spillet, men faktisk bliver spillene også mere og mere brugt til at lave reklame for sange eller musikere, der ser spillene som en marketingplatform på linje med radiokanaler, tv-spots og så videre.

I ugens tema ser vi nærmere på symbiosen mellem spil og musik. Vi skal møde det tysk-engelske firma Track Records der især arbejder med små og ukendte musikere og spil, og vi besøger en af de rigtig store udgivere, EA Games.

Vi skal også høre mere om et aktuelt dansk eksempel – den danske musiker og producer Kenneth Bager har nemlig et nummer med i fodboldspillet 2010 FIFA World Cup, der som navnet antyder giver mulighed for at spille sig igennem hele VM-turneringen, hjemme i stuen.

I ugens program handler nyheder om der verserende sag hvor Google har indsamlet en masse data fra åbne wifi-netværk igennem sine Streetview-biler, og så vender vi lige lanceringen af den nye iPhone 4 og styresystemet iOS4.

Til sidst handler det om det såkaldte TOR-netværk – en række værktøjer som gør det muligt at holde sig anonym når man surfer omkring på nettet, og som bla. bliver brugt af journalister og folk i lande med meget censur.

LINKS:

Track Record

EA Games

Fifa spil

Kenneth Bager

Google sniffede passwords

iPhone OS4

TOR

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: