Harddisken uge 24 2010: Syntetisk biologi

Hør udsendelse

Moores lov har i fem årtier beskrevet, hvordan informationsteknologien udvikler sig med stadig stigende hastighed. Vi ser det hver dag, når vores computere og mobiltelefoner bliver både hurtigere, mindre og billigere – hvis man sammenligner med, hvad vores teknologi kunne yde til samme pris for 1,5 år siden. Den samme udvikling ser vi indenfor andre videnskaber, der er blevet afhængig af computerkraft.

Den mest voldsomme vækst ser vi indenfor bioteknologi og bioinformatik, hvilket helt grundlæggende sætter os i stand til at læse og skrive livets kode med computere og lave milliarder af biologiske forsøg hver dag. Indenfor feltet syntetisk biologi kommer vi til at landvindinger, som vi i dag ikke kan forestille os, både på grøn teknologi og medicin indenfor de næste 10 – 20 år.

I dag skal vi møde en af frontforskerne indenfor syntesisk biologi, en forretningsmand indenfor feltet og de unge danske håb, der skal skabe denne udvikling.

Når vi har overstået den biologiske fremtid, skal vi have ugens nyheder om musiktjenester på nettet og om Wikileaks på Island.

Det kan hurtig blive dyrt, hvis man vil bygge en prototype af en ny mobiltelefon. Men med BugLabs’ modulære system kan man nemt bygge en prototype ved at klikke forskellige moduler fast på en base-computer og tilføje alt fra GPS til kamera.

Det er faktisk næsten ligesom at lege med LEGO.

Man skal dog ikke tage fejl af, at det er et ganske seriøst udviklingsværktøj, som folkene bag håber kan spare tid og penge for folk der gerne vil udvikle alt fra mobiltelefoner over små robotter til sensorteknologi i hjemmenetværk.

LINKS:

Singularity University

iGEM SDU

Steve Jurvetson

Wikileaks

Buglabs

Reklamer

En kommentar to “Harddisken uge 24 2010: Syntetisk biologi”

  1. Interview on Danish national radio « SDU iGEM Says:

    […] of the interview is in English. It aired on Danish national radio P1. You can listen to the show here or listen to the show here:   AudioPlayer.embed("pod_audio_1", {soundFile: […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: