Xbox Kinect: Spil ved at vifte med arme og ben

For et par år siden gav Nintendo med spillekonsollen Wii og de bevægelsesfølsomme Wiimote-controllere spilverdenen et ordentlig los bagi ved at få folk op af sofaen til både sports- og familiespil.

På den kolossale spilmesse E3 i USA har Microsoft netop præsenteret sit bud på en konkurrent til Wii’en: Xbox Kinect.

Bevægelsesstyring med infrarøde stråler

Kinect består basalt set af et videokamera der sættes på fladskærmen og kobles til Xbox spillekonsollen. Udover at kunne se spillerne foran skærmen udsender kameraet også infrarøde stråler, der bruges til at følge spillernes bevægelser.

Det betyder at man kan styre både selve spillet og de omkringliggende menuer ved at gestikulere med arme og ben, hoppe, gå ned i knæ, vifte med hovedet og så videre.

Det er i øvrigt samme teknologi som vi fortalte om sidste år, hvor franskmanden Fréderic Kaplan i Geneve demonstrerede computeren QB1, der også var udstyret med et gestik-interface.

Innovation eller gimmick?

Umiddelbart lyder det ganske sjovt, og da Xbox er noget mere kraftfuld end Wii-konsollen kan der forhåbentlig komme mere avancerede spil med bedre grafik ud af teknologien – men det er samtidig rimelig åbenlyst at bevægelsesstyring er til særlige situationer.

Det er nok langt fra altid man har lyst til at stå foran tv’en og vifte med arme og ben – og jeg kender mange med Wii-konsoller der kun bruger dem sjældent. Og hvor mange af Sony’s EyeToy-kameraer – som grundlæggende tilbyder samme type af spil som Kinect – har DU egentlig set i aktion?

Man må da håbe at man i det mindste kan styre nogle af spillene med tilbagelænede håndbevægelser fra sin plads i sofahjørnet – lige som slackeren i denher video fra Wii’ens fremkomst:

Hos Gizmodo har de en god gennemgang af de basale informationer om Kinect (der i øvrigt tidligere har været kendt under kodenavnet Natal) – incl. lanceringsdato (i November) og de første spil til platformen (især sports og familiespil, selvfølgelig).

Microsoft skriver selvfølgelig også selv om Kinect.

Reklamer

En kommentar to “Xbox Kinect: Spil ved at vifte med arme og ben”

  1. Video: de nye PlayStation Move-controllere « Harddisken Says:

    […] Dét har nu fået både Microsoft og Sony til at svare igen. På den store spilmesse E3 præsenterede de to giganter deres løsninger, Kinect og Move, som skal gøre henholdsvis Xbox og PlayStation til sociale maskiner, ligesom Wii. (Vi har tidligere skrevet lidt om Microsofts Kinect her). […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: