BugLabs: Byg din egen mobil – inspireret af LEGO

Interview med Peter Semmelhack fra BugLabs

Det kan hurtig blive dyrt, hvis man vil bygge en prototype af en ny mobiltelefon. Men med BugLabs’ modulære system kan man nemt bygge en prototype ved at klikke forskellige moduler fast på en base-computer og tilføje alt fra GPS til kamera.

Det ligner meget LEGO’s Mindstorm-computere, hvor man jo også kan bygge robotter ved hjælp af en central styreenhed – den såkaldte ‘intelligente klods’ og forskellige sensorer (og så selvfølgelig en masse “dumme” klodser).

Man kan høre meget mere om Bug-systemet i Harddisken på onsdag – men hvis man nu sidder derude og allerede har erfaring med BugBase og de andre enheder, så vil vi da rigtig gerne høre om det!

I mellemtiden kan man her se BugLabs’ Peter Semmelhack kort præsentere teknologien:

Mens vi har fat i LEGO, i øvrigt, så har Højteknologifonden netop støttet et samarbejde mellem LEGO og Center for Playware på DTU, så de sammen kan arbejde med at udvikle nye intelligente klodser der kan bruges til nye former for leg og læring. Læs mere hos Elektronik og Data.

Og bliver vi ved Playware-folkene, der jo bla. tæller robotprofessoren Henrik Hautop, så er de netop på vej til fodbold-VM i Sydafrika for bla. at rejse omkring og vise deres intelligente fodboldmur, som også kan bruges til forskellige spil og konkurrencer, samtidig med at det forhåbentlig kan stimulere interessen i videnskab og teknologi.

Læs mere og se videoer af fodboldrobotmuren her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: