Harddisken uge 20 2010: Design en sofa, byg en bil, print en lever

rf1Hør udsendelsen

De fleste har efterhånden prøvet at handle på nettet, hvor udvalget ganske ofte er meget større – og billigere – end i de fysiske butikker, der ikke har uendelig lagerplads. Men nettet og de globaliserede markeder giver mange flere muligheder for at revolutionere vores forbrug. Så næste gang du skal købe en sofa eller måske en ny bil er du ikke altså begrænset af udvalget nede hos butikken eller forhandleren – men måske er du heller ikke engang begrænset af udvalget i netbutikken.

For hvis der ikke lige er præcis den lampe, stol eller familiebil du ønsker dig, så kan du sammen med en masse andre med samme behov være med til at designe den, og bestemme at firmaet skal producere den.

Begreber som crowdsourcing, co-creation og open source har været en del af det man kunne kalde informationsproduktion i årevis, men på det seneste er tilsvarende forretningsmodeller også begyndt at springe frem når det gælder fysiske varer og produkter. I denne uge kan man blandt andet høre om møbelfirmaet MyFab og bilfabrikken Local Motors, hvor brugerne er med til at vælge hvilke stole og biler firmaerne skal satse på.

Nyheder om Google-snifferi og sure gamle mænd

I ugens it-nyheder handler det om Googles noget uheldige indsamling af data fra åbne wifi-netværk rundt om i verden, om hvordan Sony vil bruge VM i fodbold til at promovere internet-tv, og hvordan en række tweets om en gammel sur mand nu skal laves til en tv-serie…

Til sidst i udsendelsen fortsætter vi lidt i sporet hvor informationsteknologien møder nye produktionsformer. Vi skal nemlig høre nærmere om en printer, der ikke spytter papir og billeder ud, men kan printer en lever eller organer, lige til at operere ind!

LINKS:
MyFab – møbel- og designbutik
Local Motors – crowdsourcet bilfabrik
Googles egen blog om wifi-snifferiet
Sony Bravia internet-tv til VM
Tjek din Facebook privatlivs-status
Shit My Dad Says – Twitter-konto bliver til bog og tv
Organovo

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: