Harddisken uge 17 2010: Den kreative klasses legeplads

P1020494

Hør udsendelsen


Den kreative klasse er et begreb som den amerikanske sociolog Richard Florida lancerede for et par år siden. Den kreative klasse er den velbjærgede og veluddannede middelklasse, der klatter deres penge væk på cafe latte i verdens storbyer. Sån lidt groft sagt. Men nu skal det være slut.

Et par driftige typer i Silicon Valley har startet et hobbyværksted, der har som formål at få den kreative klasse til at skifte sin afhængighed af Starbucks kaffe ud med afhængighed af Techshop – værkstedet hvor den kreative klasse kan bygge deres drømme og gøre noget godt for verden. Stedet er inspireret af de mere alternative hackerspaces, og her bygges alt fra jetpacks og månebiler til peberbøsser og brugskunst i bambus.Vi besøger også Noisebridge – et hackerspace i San Francisco.

Gadgetnyhederne byder på en Mercedes til fire mio. kr. med et imponerende B&O anlæg indbygget.

IT-nyhederne handler om Facebook, der breder sig over hele internette med deres “LIKE” knapper. Vi skal også høre kort om dagbladet Informations nye innovative tiltage på deres website.

Til sidst i udsendelsen skal vi kigge bevisførelse via fotos taget med mobiltelefonen. Det franske firma Codasystems har lavet software Shoot and Proof, som laver et digitalt vandmærke med tid og sted, der ikke kan manipuleres, og nu kan fotoet bruges som bevismateriale i juridiske tvister.

Links:
Noisebridge
Techshop
Shoot and Proof

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: