Kontorpakker er dinosaurer

Hør interview med Jens Kjellerup, it-chef, Lyngby-Taarbæk om kontorpakker

dinosaurus– Kontorpakker er ligesom en schweizerkniv. De kan stort set det hele, men gør ingen af delene særlig godt.

Sådan siger it-chef Jens Kjellerup Hansen fra Lyngby-Taarbæk kommune.

Kommunen har ellers påkaldt sig en del opmærksomhed – på godt og ondt – for at introducere den gratis open source-pakke Open Office til blandt andre skoleelever, lærere og administrativt personale. Nogle mener det er nytænkende (og sparer penge), andre synes det er enormt besværligt når nu man er vant til Microsofts Office-pakker.

Men i virkeligheden er kontorpakker som vi kender dem – med tekstbehandling, regneark, præsentationer og så videre – en uddøende race af software, eller i hvert fald en gammeldags måde at sælge produkterne på? Det mener i hvert fald Jens Kjellerup Hansen:

Kontorpakker er dinosaurer
– Kontorpakkerne som vi kender dem synger på sidste vers. Vi skal være langt mere orienterede mod de værktøjer der giver mening i sammenhængen, istedet for bare at give alle en kæmpe pakke med al mulig forskellig software, der ikke er rigtig godt til at løse opgaven.

Derfor arbejder man i Lyngby-Taarbæk også med et pilotprojekt, der endnu er i en meget tidlig fase, men hvor den grundlæggende idé er at skabe en slags ramme som elever og andre brugere kan udnytte med mange forskellige typer af software, så de ikke er tvunget til at bruge bestemte programmer fra bestemte pakker.

– Vi er interesserede i at lave netbaserede løsninger til elevernes data, som fx trækker på tjenester de kender – Facebook, Twitter, etc. – og som understøtter de forskellige produkter de har lyst til at bruge og ikke tvinger dem til at bruge bestemte kontorpakker, siger Jens Kjellerup.

Reklamer

En kommentar to “Kontorpakker er dinosaurer”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: