Harddisken uge 16, 2010: Kontorpakkernes kamp

Hør udsendelsen

skrivemaskine (Wikipedia)Kontorpakker – med tekstbehandling, regneark, præsentationer og så videre – har længe været en pengemaskine for især Microsoft. Selvom gratis alternativer som Open Office har taget små markedsandele så har MS siddet tungt på tronen. Men nu kommer Googles online-løsninger for alvor på banen – måske også i firmasammenhæng, og det kan forrykke magtbalancen betydeligt – selvom Microsoft altså også har net-løsninger lige på trapperne…

Indtil videre har det mest været små firmaer, der har valgt Googles løsning, men for nylig annoncerede Berlingske Media at de ville skifte fra et Microsoft-miljø med Office og Outlook til Googles Gmail og online-kontorpakke Docs (der som samlet tilbud til firmaer kaldes Google Apps).
I fredags besøgte vi Berlingske i Pilestræde for at høre hvordan det så er gået med skiftet, der de sidste 14 dages tid blandt andet har ført over 3000 mailkonti fra Outlook til Gmail – og fra postkasser på 250 MB til 25 GB!

Vi taler også med Microsoft, der om 3 uger svarer igen med en ny Officepakke, og vi skal også møde den kommunale it-chef der mener at al snakken om kontorpakker snart er forældet. Kontorpakker er dinosaurer, siger han. Endelig spår en analytiker om kontorpakkernes fremtid.

Efter temaet har vi gadgetnyheder om en ny, lækker Android-telefon, og i it-nyheder taler vi om Hitler-parodier på YouTube og TDC’s musiktjeneste PLAY, der måske bliver truet af vanskelige forhandlinger med den danske musikbranche.

Til sidst i udsendelsen besøger vi et spritnyt såkaldt Hackerspace på Frederiksberg, hvor folk kan mødes for at pille-rode-rage ved alskens elektroniske grej, for at lære hvordan de virker og for at bygge nye, hjemmelavede apparater.

LINKS:
Google Apps
Microsoft Office 2010
Open Office
Zoho
Er kontorpakkerne snart ligegyldige? Artikel hos Version2
Labitat

Reklamer

5 kommentarer to “Harddisken uge 16, 2010: Kontorpakkernes kamp”

 1. Juul Says:

  Lige et par links:

  Labitat kan findes på http://labitat.dk/

  hackerspaces.dk (som er nævnt i programmet) er ikke rigtigt oppe endnu men http://hackerspaces.org/ har info om hackerspaces forskellige steder i verden

 2. Daniel Nielsen Says:

  Jeg sidder her og lytter til hende “blæksprutten” i Politikens hus som savner pop-ups i Gmail og let adgang til adressebog.
  De findes, som plugins, håber nogen fra IT afdelingen lytter til jeres indslag og løser / installere disse, for det må da være totalt frustrerende for hende…og hun tør nok ikke installere noget selv (Har selv gjort IT support i flere år) men spøjst at brugernes behov kun kommer ud via jeres radio indslag og ikke intern kommunikation.

 3. Kasper J Says:

  Hackerspacet i Århus som der også bliver omtalt kaldes Hack Århus ( http://hackaarhus.dk ) og hører under foreningen Open Space Århus ( http://osaa.dk )

  Mvh.
  Kasper

 4. Flemming Frandsen Says:

  Vi er nogle stykker der er ved at starte et hackerspace i Århus, hvis det har interesse så tag et kig her:
  http://osaa.dk

 5. Kontorpakkernes kamp | IT-baseret kommunikation Says:

  […] Harddisken uge 16, 2010: Kontorpakkernes kamp […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: