Harddisken uge 14 2010: Blogs og iPad

I denne uge kom iPad på gaden

I denne uge kom iPad på gaden

Hør udsendelsen

Indtil for et par år siden var blogs det helt store mediefænomen. Men i dag snakker mediebranchen kun om Facebook og Twitter. Hvad skete der med det hotteste mediefænomen? Er det dødt og borte?

Nej, millioner af mennesker kloden over blogger stadig. Og enkelte lever faktisk af det. I dagens udgave af Harddisken kan du møde to af dem.

Vi skal også hilse på forfatteren til en ny bog, der fortæller blogfænomenets historie. Han hævder, at den første blogger formodentlig var amerikaneren Justin Hall – så vi har også været en tur i Harddiskens arkiv for at genhøre et interview med manden, der blotlagde sit liv på nettet gennem 11 år.

Både blogs og twitter har i den forgangne uge svælget sig i Apples nyeste gadget – iPad – der kom på gaden i USA lørdag d. 2. april. Danske Jon Lund tog den lange vej til New York for at købe en iPad på dagen. Vi har inviteret Jon Lund i studiet for at beundre og diskutere den nye iPad sammen med Nikolaj Sonne fra So Ein Ding.

Der er nok ingen iPads i de danske skoler endnu – og spørgsmålet er, om de nogensinde når derud i klasselokalerne?

Spørg enhver folkeskoleklasse om hvilke lektier de helst vil lave til næste matematiktime. Et par sider i opgavebogen – eller en omgang Dr. Kawashima’s Brain Training på Nintendo DS’en? Og gæt så selv på svaret. Men har computerspil som Sims 3, Battlefield Vietnam og Dr. Kawashima overhovedet fundet vej frem til klasseværelset? Kan eleverne lære noget af dem? Og hvad siger lærerne?

LINKS:

Scott Rosenberg – Say Everything

Darren Rowse – ProbloggerFotoblog

Josh Fruhlingers  Comics Curmudgeon

Jon Lund

Reklamer

9 kommentarer to “Harddisken uge 14 2010: Blogs og iPad”

 1. Jeppe Says:

  Et andet godt eksempel på bloggere der lever af at blogge er parret Jon og Heather Armstrong. Heathers blog http://www.dooce.com er en af de mest besøgte i verden, og Jon (http://www.blurpomat.com) tager sig af de tekniske detaljer ved så stort et website med community.

  De er skide sympatiske og ret sjove. Hun er tidligere mormon, og blev fyret fra sit gamle arbejde pga netop dooce.com.

  Jeg har læst dem begge semireligiøst siden jeg selv startede med at blogge for 5 år siden.

 2. Jeppe Says:

  Rettelse: http://www.blurbomat.com

  (har ikke skrevet adressen i 5 år)

 3. Anders Reinhardt Hansen Says:

  Tak for et godt program, lytter til det hver uge.
  Jeg bliver dog nødt til at sige det som det er. I mangler simpelthen meget mere kritisk tilgang til Apples produkter, pris er f.eks. noget i ikke tager særlig meget ind i vurderingen af produkterne. Jeg foreslår iFri radio de næste 3 mdr, for selv om mange har en iPhone, så er der mange andre udbydere af mobil telefoner og mobile enheder end iTelefonen. Hvis man lytter til jeres program skulle man tro at IPhone havde 80% markedsandel, jeg ved godt den har 100% blandt har harddiskens medarbejdere, men det er vel ikke relevant for den redaktionelle kvalitet.

  MVH Anders

 4. Om blogging – for begyndere « Kristian Risager Larsen Says:

  […] kan i øvrigt anbefale Harddisken på P1, der i uge 14 2010 havde tema om blogs. Tags: blogging, medier Del dette […]

 5. Peter Says:

  Har lige hørt udsendelsen på podcast og i forbindelse med jeres snak om iPad’en vil jeg blot henlede jeres opmærksomhed (og Jons) på tjenesten Dropbox, som kan lige netop det, som Jon efterspurgte omkring dokument-deling. Check http://www.dropbox.com

 6. Henrik Føhns Says:

  Ah – Anders har da brugt en Droid fra Motorola det sidste stykke tid. Indtil den gik i stykker… 😉 Vi havde også indslag om mobilbrowsere forleden. Men point taken. Apple fylder bare meget i landskabet pt. Personligt er jeg pt. lidt vild med den Nexus One – Google mobil – jeg lige har givet min søn. På sigt kan de godt få mig til at svigte iPhone. Men hverken Nokia eller Sony-Ericsson laver pt. produkter, der kan friste mig. HTC, Samsung og Motorola er interessante. Vi tager din opfordring til efterretning.

 7. Henrik Føhns Says:

  Ja – Dropbox er en god ide, men det virker alligevel lidt underligt, at filerne skal en tur ud i skyen for at blive delt med en computer på bordet ved siden af. Vi får se, når vi selv får fat i en iPad at lege med.

 8. Peter Says:

  hej igen – dropbox er ikke blot oppe i skyen, men du kan installere funktionen på din computer, så dropboxen ligger som en folder på din computer ligesom enhver anden folder og når du gemmer dér, er den i skyen med det samme. Når du ændrer i filen, ændrer den sig med det samme i skyen (den laver ikke flere versioner) og på evt. andre computere, som du også har lagt dropbox på. Det foregår fuldstændig gnidningsløst og der er ikke noget med først at sende op og så afvente, du arbejder bare helt normalt på den ene computer og gemmer i dropbox-folderen og så kan du gå over på den anden computer og arbejde videre, hvis du vil. Prøv det! Det fungerer langt bedre end jeg er til at forklare det… ;o)

 9. Niels Kjelstrup Says:

  @Henrik Føhns: Apple fylder meget fordi i lader Apple fylde meget. Jeres egen SoEinDing vært afslutter jo enhver sætning med the iWord. Hvornår kan jeg eksempelvis få Video Podcast fra DR til andet end iPhone?
  Hvad er Maemo og MeeGo? Hvor skal Samsung hen med Bada? Hvad med Windows Phone 7? Hvorfor har Nokia købt Qt og Navteq og gjort navigation gratis? Syntes både harddisken og SoEinDing er præget hvad der sker på den anden side af Atlanten og specielt på alt hvad Google og Apple laver. Hvorfor ikke dække mere fra vores eget europæiske kontinent?

  Dbh.

  Niels Kjelstrup
  Nokia


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: