Harddisken uge 13, 2010: Boing, boom, tschack! Musikteknologiens univers

IntonarumoriHør programmet

Musik er en del af vores liv. Sådan har det været i tusinder og atter tusinder af år. Men det er selvfølgelig især med muligheden for at optage og senere afspille lyd, at det for alvor er blevet muligt at gøre musik fra hele verden til en helt integreret del af hverdagen.

Samtidig er instrumenter og anden musikteknologi blevet udviklet så det ikke længere er nødvendigt at træne i mange år for at kunne lave sin egen musik, og det er ikke nødvendigt at kunne spille på klaver, guitar eller violin – GameBoys, bærbare computere og gammel legetøj kan såmænd også gøre det ud for instrumenter.

I denne særlige påskeudgave af programmet tager vi på rundtur i musikteknologiens univers – fra de tidligste voks-valser over musikalsk legetøj til natlige cykelture med iPod-musikken bimlende i ørene.

Co-produktion
Indslagene er produceret af studerende ved Københavns Universitet som i efteråret havde undervisning om lydkultur under adjunkt Jacob Kreutzfeldt og i samarbejde med universitetets formidlingsafdeling IT Media – og med os her på Harddisken som en slags eksterne konsulenter. Resultatet er blevet så overbevisende, at vi er glade for at kunne sende hele herligheden!

Til sidst i programmet bliver der dog også tid til en omgang gadgetnyheder med Nikolaj Sonne – vi sprang jo over i sidste uge og kan godt mærke at dimse-abstinenserne er ved at snige sig ind på os… Vi tager på besøg i So ein Ding studie mens Sonne og drengene optager en anmeldelse af en lækker aluminiums-netbook fra Nokia (der dog også får et par mindre pæne ord med på vejen).

LINKS:
Rubens Samling – voksvalser og restaurering
Luigi Russolo – en mand og hans støjmaskine
Intonarumori-video på Youtube
La Belle Indifference – Gameboymusik på Myspace
Little Sound DJ – musiksoftware til Gameboy
Circuit bending i New York
Dansk circuit-bending band
Circuit bending på Youtube
mixiTUI – avanceret skærminstrument
Mere om Tangible User Interfaces hos MIT
Nokias Booklet 3G-netbook

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: