Harddisken, uge 11, 2010: Brug mobilen på nye måder

elsemobilHør udsendelsen

I takt med at mobiltelefonerne bliver stadigt mere avancerede risikerer man også at det bliver mere og mere kompliceret at bruge dem. Derfor forsøger både producenter og softwareudviklere hele tiden at gøre det nemmere og mere intuitivt – uanset om det handler om at vise video, sende en email eller bare ringe op.

Et helt centralt problem handler i øvrigt om netop det med at skrive. Uanset om man bruger en mobil med fysiske knapper eller én med trykfølsom skærm, så kan det være en stor udfordring at få tampet de rigtige ord afsted, uden alt for mange fejl og rettelser.

I temaet i denne uge ser vi nærmere på alternative mobilgrænseflader og tastaturer – og skal også høre hvordan man bruger en moderne mobil med trykfølsom skærm og uden taster, hvis man er blind.

Ebogslæsere, sociale medier og 3D
Efter temaet er der nyhedsblok. Nikolaj Sonne har de to forskellige ebogslæsere Kindle 2 og Kindle DX med i studiet – og det er ikke kun pæne ord de får med på vejen.

Vi har også en telefon igennem til Henrik Føhns der er til konferencen South by Southwest i Texas. Her handler det bla. om hvordan sociale medier og nye teknologier måske kan være med til at genoplive den hårdt trængte avis- og magsinbranche.

Til sidst i udsendelsen kan man møde Henrik Bennetsen som har lavet et lille startup-firma i Californien og drømmer om at gøre 3D-browsing til en ligeså naturlig del af vores websurferi som video efterhånden er blevet det.

LINKS:
ELSE-mobilen
Swype
Shapewriter – et lignende system
Om T9 på Wikipedia
ExB’s PreDICT-input
Apple’s VoiceOver skærmlæser til iPhone og iPod Touch
Skærmlæser til almindelig Nokia-mobil (fra Nuance)
Amazon’s Kindle ebogslæser
South by Southwest-festival i Texas
Katalabs – 3D i browseren

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: