Er blogging død?

Jeg er til SXSW – en kæmpe konference for interaktive medier i Austin, Texas.

Jeg sidder lige nu til mit andet panel om blogging. Hvorfor skal vi blive ved med at blogge? Kan man tjene penge og leve af at blogge? Har Facebook og Twitter slået blogging ihjel?

Her er op til flere bloggere som lever helt eller delvist af at blogge. Det er muligt, men man skal ramme en specifik niché, man skal blogge hver dag, og så er der noget, der tyder på, at man skal blogge på engelsk og ramme et amerikansk publikum for at tjene penge.

Fx. fortalte australieren Darren Rowse i går, hvordan han på fire år har fået 3 mio. læsere på sin blog om digitalt fotografi – en slags “sån-gør-du-guide”. Over 90% af hans læsere er i USA. Rowse driver også en blog om, hvordan man tjener penge på at blogge, som også er blevet til en bog – snart i anden udgave.

Dagens panel er amerikanske succesbloggere, der fx mener, at Twitter blot er en maskine til at genere trafik til indhold. De virker pludselig lidt old school – lidt ligesom papir vs. digital. Selvom det er sandt, at Twitter sender trafik til ens blog, hvis man er ude på det, så kan man også betragte de 140 anslag som en udtryksform i sig selv.

Senere på året har vi i Harddisken et interview med en af panelisterne – Scott Rosenberg – der lige har udgivet bogen “Say Everything: How Blogging Began, What It’s Becoming, and Why It Matters”.

Hans budskab er, at blogging lever i bedste velgående. 1 mia. mennesker blogger, så kan blogging jo ikke være død. Vel?

Reklamer

6 kommentarer to “Er blogging død?”

 1. Leif Carlsen Says:

  Jeg er helt enig, Henrik, blogging er bestemt ikke død generelt set.

  Men… jeg har faktisk talt med et par blogvenner omkring “aktivitetsniveauet” i forbindelse med, at jeg selv har fået skrevet markant færre blogindlæg over det sidste års tid.

  Vi blev enige om, at finanskrisen faktisk også har haft sin indvirkning på dette, eftersom at vi, d.v.s. mig og de par blogvenner som jeg talte om det med, har måtte arbejde mere og bruge mange flere mentale kræfter på jobbet som følge af krisen.

  Så jeg glæder mig virkelig til at vi kommer ud af krisen på flere måder, både fordi at livet forhåbentlig bliver mindre hårdt, og ikke mindst, at jeg så får mere tid og overskud til at blogge mere 🙂

 2. Kim Bach Says:

  Er journalisme død?

  Jeg vil svare med et FEDT citat fra twitter, ja det er fra @mygdal

  “twitter deconstructed: twitter is the facebook crowds entry to the open participatory web – and the bloggers return to immediacy and voice”

  ps. det er SUPER fedt at i er på WordPress o/

 3. Martin LeBlanc Says:

  Det lyder spændende. Lidt komisk at der er snak om at blogging er ved at dø, når flere end nogensinde lever af det. Det er nærmere ved at blive en proffesionel diciplin – så måske er der færre der blogger, men dem der gør det producerer bedre indhold, har flere læsere og tjener flere penge.

 4. Søren Jensen Says:

  Man kan sige at en stor del af de mennesker, der brugte blogging som et socialt netværk, hvor de kunne skrive og uploade billeder om deres kat “Nimbus”, nu er flyttet over på facebook.

  De af os, der brugte blogging til at gøre vores netværk opmærksomme på interessante links og artikler, eller til at publicere vores tanker om et emne, der er oppe, har sikkert i høj grad skiftet til mikroblogging på twitter, da det opfylder en stor del af behovet.

  Tilbage er der artikler niché emner og anmeldelser af diverse produkter. Og selvom at youtube i høj grad kan opfylde en del af dette, er det dog også meget rart og meget mere præcist med en reel artikel af og til.

 5. Kasper Bergholt Says:

  Spændende! Jeg vil glæde mig til at høre interviewet med Rosenberg.

  Jon Lund, der erklædrede bloggen for død sidste år, gik statistisk til makronerne for et par uger siden, og analysen viste, at bloggen levede i bedste velgående. Der kom flere og flere blogs — og læserskaren var vokset til det dobbelt på ét år — og det var med udgangspunkt i hostede blogløsninger på WordPress & Blogspot.

  Modeblogs rykker pt. voldsomt, og det anslås, at der er 300 styk på dansk eller skrevet af danskere. På Blogtoppen.dk er en stor del af top 10 udgjort af denne genre.

  Så lad os vente lidt med at erklære bloggen for helt død. Men måske også erkende, at blogging ikke bare er blogging. Det handler om at skrive. At skrive godt. Og relevant. Og online er der plads til flere nicher, mere nuancering.

  Go’ weekend!

  Kasper

  Kilder:
  http://kasperbergholt.blogspot.com/2010/02/bloggen-jon-lund-ddsanalysen-var-forket.html

  http://modebevaegelsen.dk/om-modebevagelsen

 6. Rasmus Dalsgaard Says:

  Blogging er kommet for at blive. Og at tale om at det skulle blive erstattet af Facebook eller Twitter giver ikke mening for mig at se. Den mulighed der ligger i at udtrykke sig mere dybdegående om et emne vil Twitter og Facebook jo aldrig kunne tilbyde. Det er som at påstå at sms’en skulle slå bogen i hjel.

  Jeg har selv været aktiv madblogger på http://godtsulten.dk i snart halvanden år og i den periode har der været en ekplosiv vækst i antallet af danske madblogs, og kvalitetsniveauet er generelt stigende.

  Men de der starter en blog, fordi de tror de kan tjene nogle lette penge, opdager nok hurtigt at sådan fungerer det ikke helt. Men hvis indholdet er i top, så skal læserne nok komme helt af sig selv og hvis emnet appellerer bredt nok kan det da også være, at der kan komme lidt penge ud af det i sidste ende. Det er Darren Rowses side også et godt eksempel på.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: