Harddisken uge 10, 2010: Singularitet, surround og mobilbrowsere

SU_undervisning1Hør udsendelsen

Teknologi og videnskab udvikler sig med stadigt hastigere skridt. Tingene går ikke jævnt og roligt fremad, men hele tiden hurtigere og hurtigere – med renters rente, kunne man sige.

Det påstår de i hvert fald på det nyoprettede Singularity University i Californien, hvor forskere og erhvervsleder kan komme på 8-10 dages benhårdt kursus med indføring i hvordan denne udvikling kan være med til at påvirke deres fremtid og deres forretning. På sidste uges kursus var Harddiskens Henrik Føhns med – og i denne udsendelse kan man høre lydpostkort fra hans oplevelser derovre. Og det handler ikke bare om viden. Motion og kost er også med på programmet!

Efter besøget i Californien har vi gadgetnyheder om surroundløsninger til fladskærmen, og der er også telefon igennem til Henrik Føhns i Californien for at tale om biotek – et superhot emne derovre – og tiårs-jubilæet for dotcom-boblens brist.

Til sidst i programmet ser vi nærmere på nogle af de mobilbrowsere, der giver mulighed for rimelig avanceret websurferi også selvom mobilen ikke er den allermest sofistikerede.

LINKS:
Singularity University
Soundbar til fladskærmen
Tiårsjubilæum for dotocom-boblen (Wired-artikel)
Læs her tidligere artikel om mobilbrowserne, med masser af links.

Reklamer

En kommentar to “Harddisken uge 10, 2010: Singularitet, surround og mobilbrowsere”

  1. Jens H. Petersen Says:

    Interessant harddisk im Singularity University. I refererer tæt til Kurzweil men det er vel mest SF-forfatteren (og datalogen) Vernor Vinge der har fremført ideen oem en kommende singularitet. Læs især hans roman „Marooned in Realtime” (1986) for en SF om livet efter singulariteten. Se også hans essay: http://www-rohan.sdsu.edu/faculty/vinge/misc/WER2.html (1993)

    🙂 Jens


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: