Gør livet bedre for en milliard mennesker

SingularityHør programmet om SU

The Singularity University har højt til loftet rent mentalt. Det er ikke et universitet i gængs forstand, men en institution hvis formål er at løse de sværeste problemer i verden.

“Vi bringer verdens toptænkere sammen”; siger Salim Ismail, der direktør for SU, som holder til hos NASA i Silicon Valley i Californien.

Erhvervsledere og studerende universiteter i hele verden mødes og får en introduktion til en række teknologier, der vokser med høj hastighed. Meningen er, at de skal relatere teknologierne til deres arbejde, virksomheder og til at løse verdens store problemer indenfor miljø, energi og fattigdom.

Singulariteten

SU er grundlagt på basis af tanker tænkt af forsker og forfatter Ray Kurzweil. Han gennemgik i sin bog – The Singularity is Near – en lang række teknologier, som udvikler sig eksponentielt – ligesom renters renter – eller som Moores lov, hvor hastigheden på en chip fordobles hver 18 måned, samtidig med at prisen og størrelsen halveres.

Ray Kurzweil tager sine tanker helt derud, hvor han siger, at mennesker og computere om cirka 30-35 år vil smelte sammen til en ny slags intelligens. Der opstår singulariteten – altså det sorte hul eller begivenhedshorisonten – hvor tingene udvikler sig så hurtigt, at vi ikke kan overskue, hvad der sker.

Men vi skal ikke være bange, siger Ray. Det er nemlig det humane – medmenneskeligheden, der stadig vil være i centrum, selvom maskinerne er klogere end os.

Fra visioner til hverdag

De 44 erhvervsledere fra hele verden, som Harddisken var på SU sammen med i sidste uge, skulle dog ikke helt ud i det sorte hul. VI blev indenfor en horisont på 5-15 år, hvor vi diskuterede effekten af nanoteknologi, robotter, bioteknologi, computer og miljøteknologi efter en lang række oplæg af nogle af branchens skarpeste knive fra Silicon Valley.

– Vores to grundlæggere Peter Diamandis og Ray Kurzweil har forstået, at verdens værste problemer, klimaforandringer, pandemier og fattigdom alle har rødder i exponentiel forandring. Det forstår politikernen ikke. Derfor vil vi klæde erhvervsledere og morgendagens ledere på til at løse disse problemer, siger Salim Ismail, der mener, at klimaforandringerner ikke løses af politikerne, og derfor må vi tage teknologien til hjælp.

At ændre livet for 1 mia mennesker

Til sommer holder SU sit andet sommerkursus for 80 vakse universitetsstuderende, der på ti uger får en introduktion til forskellige teknologier og dernæst skal lave et projekt, der kan ændre livet for én milliard mennesker på ti år.

– Vi tager dem ud af daglige trummerum og løfter dem til det højeste niveau i verden og lader dem løse de sværeste problemer, siger Salim Ismail.

Og så citerer han den ene Google stifter, Larry Page, der støtter SU økonomisk:

– Larry sagde til vores stiftende møde, at hvis de er de smarteste universitetsstuderende i verden, så lad dem tænke over de sværeste problemer i verden, for politikerne har ikke tid til det.

Jo, der er højt til loftet på Singularity University.

LINK:
Singularity University

Reklamer

3 kommentarer to “Gør livet bedre for en milliard mennesker”

 1. Øret Says:

  Det lyder jo smukt. Men man kunne godt få sine bange anelser om, at meget kunne gå galt når det skal gå så eksponentielt hurtigt. Indtil videre er resultatet af vores fremskridt, at vi har ødelagt naturen, og vi har gjort vores husdyrs liv til et helvede. Husk: Det uforudsete sker altid fordi ingen furudså det.
  Så hvis de kloge hoveder vil lave ægte fremskridt, skal det laves så det ikke er på bekostning af hverken dyr eller mennesker, eller yderligere inddragelse af natur. Løsningen ligger lige for: sørg for at halvere befolkningstallet på Jorden, så vil vores forureningsproblemer, fødevaremangel, pladsmangel og energimangel være løst.

 2. Skal maskiner gøre DIN alderdom bedre? « mondofunza.com Says:

  […] Gør livet bedre for 1 milliard mennesker er en overordnet præsentation af Singularity University, som jeg lavede hos NASA i Californien i marts 2010. […]

 3. Peter Says:

  Det er jo bare ekstremt dyre kurser i “Introduktion til IT og teknologi” til folk der har råd til det.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: