Netværk, visioner og hårdt arbejde på Startuplab

startuplabslideHør programmet med besøget på Startuplab

I fredags samledes en blanding af unge it-iværksættere, kloge hoveder fra branchen og en håndfuld hangarounds og arrangører til Startuplab i Århus.

Ideen var egentlig ganske enkel – nemlig at samle 9-10 startup-virksomheder til et intensivt forløb med workshops, foredrag, mentorsamtaler og masser af networking, forklarer Niklas Stephensen, en af arrangørerne:

– Firmaerne er nogle ret forskellige steder. Nogle er nærmest bare ideer på et stykke papir, andre har allerede flere kunder. Men det vigtigste ved Startuplab er at alle oplever at de rykker sig ved fælles hjælp.

For iværksættere, af iværksættere

Niklas Stephenson er selv ung iværksætter med det virtuelle omstillingsbord Firmafon, og det var ham der i december 2009 satte gang i det hele ved at spørge på Twitter om der var andre end ham der savnede et fællesskab for it-iværksættere.

Snart var Niklas og en masse andre dybt involveret i at stable Startuplab på benene. Mange havde slet ikke mødt hinanden før arrangementet gik igang sidste fredag, og meget blev aftalt via mobil, email og Twitter.

Startuplab fandt sted i lånte lokaler i Århus og havde nærmest karakter af en slags basecamp eller de sidste hektiske timer op til deadline på en universitetsopgave. Folk sad, lå, stod, sov, diskuterede, tegnede og hamrede i tastaturerne stort set konstant i de 50 timer Startuplab varede.

De deltagende firmaer og iværksættere var meget forskellige. Nogle udviklede værktøjer til mobilmarketing, andre en webtjeneste for madsøgning. Der var både hardcore programmering og sociale tjenester, og selvom de fleste var i begyndelsen af tyverne var der såmænd også deltagere i stort set den dobbelte alder.

Visioner og netværk

Det er næppe alle de små startups der nogensinde for alvor kommer ud over rampen og bliver succesfuld forretning – på trods af weekends store indsats. Men det var heller ikke hovedmålet med Startuplab.

– Networking betyder bare utroligt meget, og jeg glæder mig til at tale med både de andre startups og mentorerne indenfor mit felt, webshops og e-handel, sagde Sebastian Brandes Kraaijenzank der udover studierne til daglig også har webfirmaet Renomedia.

Til den afsluttende pitch, hvor Startuplab åbnede dørene for offentligheden og fortalte om deres firma-ideer, var der da heller ingen pengestærke investorer der pludselig rejste sig og hev checkhæftet frem. Men mindre kan også gøre det.

For i virkeligheden handler det lige så meget om at skabe et miljø og kontakter hvor startup-firmaerne og iværksættere med gode ideer kan hjælpe og støtte hinanden, sagde Niklas Stephenson søndag aften da det hele var overstået:

– Der har været helt fantastisk og vi har allerede planlagt at lave tilsvarende arrangementer andre steder i landet, blandt andet i Horsens og København.

LINKS:
Startuplab

Reklamer

4 kommentarer to “Netværk, visioner og hårdt arbejde på Startuplab”

 1. Flemming Lohmann Jørgensen Says:

  Det lyder rigtigt spændende 🙂

 2. Carsten Grube Says:

  Spændende – vil rigtigt gerne med. Bor i Spanien og fast podcast-fan af Harddisken.
  Forsøger at etablere netbaseret forretning. Er ny og grøn i feltet. Startet med spansk og dansk blogs som udgangspunkt for indlæring på World WILD Web – sikke en jungel.
  Inspirrerende med StartUpLab!

 3. Gang i iværksætterne « Harddisken Says:

  […] af: Anders Høeg Nissen, 13:30 6. april 2010 For nogle uger siden rapporterede vi fra Startuplab i Århus, hvor et par håndfulde unge iværksættere var i workshop med deres ideer en hel weekend. En af […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: