Harddisken uge 9, 2010: Startuplab i Århus

startuplabskiltHør udsendelsen

Hvor går man hen med sin gode idé, hvis man gerne vil lave en rigtig forretning ud af sin software, sin nettjeneste, sin mobilløsning eller hvad det nu er? Spørgsmålet en række unge mennesker med masser af energi til at tagen sagen i egne hænder.

På ganske få uger stablede de det såkaldte Startuplab på benene i Århus i den forgangne weekend. Her mødtes et par håndfulde startups – nogle helt nye, andre med lidt mere erfaring – til en intensiv workshop med foredrag, coaching, mentor-samtaler og først og fremmest masser af networking.

Harddisken var med hele weekenden, og mødte folkene bag, et par af mentorerne og selvfølgelig et lille udvalg af de deltagende startups.

Biler, universiteter og netfællesskaber

Efter startup-temaet er der som sædvanlig besøg af gadgetkongen Nikolaj Sonne, der i denne uge fortæller om hvordan man får musik i bilen, nu hvor det er tid til forårskøreture igen, og bagefter ringer vi til Californien, hvor Henrik Føhns er på universitet i en lille uges tid – men det er ikke et helt almindeligt universitet.

Det hedder Singularity University og forsøger at forberede de studerende på en verden med hastigt accelererende teknologisk og videnskabelig udvikling.

Til sidst i programmet kan man møde Teddy Ruge, der oprindelig er fra Uganda, men idag bor i USA hvor han i det såkaldte Project Diaspora ved hjælp af nettet skaber fællesskab mellem afrikanere både i og udenfor Afrika.

LINKS:
Startuplab
Renomedia
Optrin.dk
Anybite
Max Grønlund
Peter Engelbrecht
Pew-undersøgelse af amerikanernes nyhedsvaner
Project Diaspora

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: