Harddisken uge 8, 2010: Mobilen som pengepung


Efterhånden er det muligt at betale med Dankort eller andre betalingskort så mange steder, at man ofte går omkring i ugevis uden at bruge kontanter overhovedet.

Det åbenlyse næste skridt ville dog være at få flyttet kreditkortene over på mobilen – den ligger jo i hånden eller i lommen hele tiden, og japanerne har vist at det er muligt at lave ultranemme løsninger, så man kan betale for togbilletter, kioskvarer, fastfood og meget mere simpelthen ved at føre mobiltelefonen henover en trådløs læser.

Det perfekte ægteskab

For mobiltelefoner og kreditkort er den perfekte kombination, sagde Googles direktør Eric Schmidt på den store Mobilkongres i Barcelona i sidste uge. Han foreslog ligefrem en storstilet lobbykampagne, der for alvor skal sætte gang i tingene – det er et smukt ægteskab af teknologi og service, sagde han.

Det eneste store spørgsmål er sådan set, hvorfor vi ikke har det herhjemme endnu?

Og i denne udsendelse giver vi en del af svaret – der er nemlig mange ting der skal falde på plads før mobilpenge kan blive en realitet – fra de trådløse NFC-chips til forretningsaftaler mellem banker, teleoperatører og mobilproducenter.

Vi taler med Nav Bains fra mobilorganisationen GSMA, med Dan Salmons fra den engelske Barclaycard-bank og med Mette Munck fra Danske Bank.

Apple TV, censur og globalisering

Efter temaet har vi gadgetnews – i denne uge om Apples lidt oversete Apple Tv-boks – og om cirka 40 minutter har vi nyheder med fokus på konflikten mellem Google og Kina, og på Apples beslutning om at udrense 5000 programmer fra iTunes, fordi de krænker blufærdigheden.

Til sidst i udsendelsen spørger vi, om vi i disse internet-socialmedie-global mobiltelefoni-tider nu også er så international kosmopolitiske som vi også går og tror? Harddisken har talt med Ethan Zuckerman fra bloggernetværket Global Voices.

LINKS:

GSMA Mobile money
Barclaycard
Osaifu-keitai – japanske mobilpenge
Apple tv
Global Voices

Reklamer

En kommentar to “Harddisken uge 8, 2010: Mobilen som pengepung”

  1. Vi vil ha’ pay-by-mobile. Nu. « Klamamse. Says:

    […] I P1’s Harddisken i denne uge kan man blive klogere på emnet. Læs mere og hør udsendelsen her. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: