Harddisken uge 7 2010: E-bøger udfordrer os

kindle

Lyt til udsendelsen

Bøger bliver af mange mennesker anset for noget af det mest hellige, man kan forestille sig. De er kilden til al viden, og som sådan skal de beskyttes. Men bøger er udfordret. De unge gider ikke læse dem. De vil hellere finde information på nettet. Og det sidste års tid har vi set et helt nyt bogmarked åbne sig – nemlig markedet for e-bøger.

I denne udgave af Harddisken skal vi besøge et gymnasium i USA, hvor de smider bøgerne ud og erstatter dem med e-bogslæsere. Vi skal også høre, hvordan de danske folkebiblioteker tager udfordringen op, når folk holder op med at låne bøger.

Vi skal en tur til Barcelona, hvor ca. 50.000 mennesker er samlet til verdens største messe for mobiltelefoni. Her hører vi om ny telefon og nyt styresystem fra både Samsung og Microsoft og om browsere på mobiler.

Til sidst fortæller Hitachi om fremtidens harddiske.

Links:

Cushing Academy

Jens Thorhauge, Styrelsen for Bibliotek og Medier

Mobile World Congress

Hu Yoshida, Hitachi

Reklamer

3 kommentarer to “Harddisken uge 7 2010: E-bøger udfordrer os”

 1. Alle biblioteksansatte bør … » Bechs Webbrok Says:

  […] Lyt til Harddisken uge 7 her. […]

 2. Casper Says:

  Jeg tager udgangspunkt i spørgsmålet: Hvad skal biblioteker hedde i fremtiden og hvorfor?

  Baggrunden for dette indlæg er undervisning på et af landets universiteter i faget Medie- og Kulturstuder, hvor jeg er (aktiv) deltager. Vi har bl.a. taget udgangspunkt i dette programs udsendelse og artiklen “In Ex libris” af Søren Pold.

  Spørgsmålet kan virke banalt men unges brug af (digitale) medier er vidtrækkende, bare ikke når det gælder den traditionelle bog. Måske handler det i høj grad om bogkultur generationerne imellem. For nogle er bogen noget helligt og forbindes i høj grad til noget æstetisk. Man kunne diskutere om ikke de unges brug også påkalder sig en hvis æstetisk brug af en given ‘tekst’, men formen er anderledes. Istedet for at den danske kanon ligger forrest i ruderne, kunne man placere digitale medier, herunder udstillinger af e-bøger. Hvilke tiltag skal fremtidens biblioteker foretage sig og hvad skal vi egentlig navngive dem? Medieteker?

 3. twinyUnlile Says:

  hvorfor ikke:)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: