Microsoft blander sig igen i smartphone-konkurrencen med Windows Phone 7

windowsphone7Microsoft præsenterede idag under stor ståhej deres nyeste mobile styresystem, Windows Phone series 7 (som det mundret hedder).

Kort fortalt har de smidt alle tidligere versioner i skraldespanden og er startet forfra, med interfacet fra musik- og videoafspilleren Zune, som vi ikke rigtig kender her i Danmark.

Windows Phone 7 tager udgangspunkt i at holde os opdaterede om alt hvad der foregår i vores sociale netværk, email og kalendere, og giver nem adgang til billeder, videoer og musik.

Interfacet er ultralækkert. Ingen 3D-ballade, bare grafisk rene linjer og stilige fonte. Integrationen af små ‘brikker’ på hjemmeskærmen – med personer, musik, statusopdateringer, mails og så videre – ser rigtig glimrende ud.

Masser af spørgsmål

Men hvad vi ikke kender svarene på endnu er blandt andet:

Hvordan vil tredjepart- programmer fra Windows Marketplace blive integreret i det lækre design (hvis jeg fx vil bruge en anden Facebook eller Twitter-app)?

Hvordan slår designet igennem på dokumenthåndtering og andre funktioner længere “nede i” systemet?

Og hvornår kommer Win Phone 7, og på hvilke apparater?

Jo, der er rigtig mange Windows-mobiler derude allerede (især i forretningssammenhæng), men med tunge drenge som iPhone og Android derude, vil de så fortsætte med Windows, næste gang de skal have ny mobil?

Og hvis fokus i så høj grad er på underholdning og sociale netværk, er det så godt nok til at overbevise firmaerne om at de skal holde fast ved Windows?

Så selvom Win Phone 7 ligner et rigtig godt forsøg, så er spørgsmålet om det er nok.

Og masser af konkurrenter

For som nævnt sidder iPhone tungt på offentlighedens interesse på smartphones, Android-mobilerne er mange (og der er flere på vej!), Blackberry har faktisk ret godt fat i erhvervssegmentet i konkurrence med Windows), Samsung har for nylig lanceret sit eget styresystem bada, også med egen app-store.

Der er formodentlig plads nok til at alle kan få hver deres niche og tilhængere. Men målet for dem må vel alt andet lige være større markedsandel – og dér er det svært at spå om en vinder lige nu…

These are exciting times!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: