Harddisken uge 6, 2010: 3D-kort, musikafspillere og casual games

google earth barcelonaHør udsendelsen

Online korttjenester ligner mere og mere en slags parallelunivers eller spejlverden, hvor vi uden fysiske begrænsninger kan udforske hele verden. Det gælder både populære tjenester som Google Streetview og mere eksotiske ting som Kort og Matrikelstyrelsens højdemodel over Danmark.

I denne uge sætter vi fokus på hvordan netop 3D-modeller af byer og fotomontager kan give online-kortene en ekstra dimension.

Først kan man møde en kortekspert fra COWI der fortæller om 3D-modeller, og senere skal vi møde Photosynth-eksperten fra Microsoft, der fortæller hvordan man kan lave detaljerede tredimensionelle fotomontager af billeder som brugerne selv har lagt på nettet.

Musikafspillere, Google Buzz og casual games

Efter korttemaet har vi gadgetnyheder med Nikolaj Sonne, hvor vi skal sammenligne to populære musikafspillere til hjemmenetværket, nemlig Sonos og Squeezebox – og i ugens it-nyheder skal det handle om Googles Facebook- og Twitter-konkurrent, Google Buzz. Buzz er en slags socialt netværk der er integreret i Gmail.

Bagefter skal det handle om såkaldte casual games, altså små enkle spil som 7-kabale, Farmville på Facebook eller de mange mobilspil, som ikke tager mere end nogle få minutter pr omgang, og som ofte har en eller anden social dimension. Mød spilforsker og forfatter Jesper Juul til sidst i programmet.

LINKS:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: