Verdens mest elegante robot

Justin er en robot bygget på det tysk Center for Rumforskning

Justin er en robot bygget på det tysk Center for Rumforskning

Justin er en blå robot, der bor hos Deutsche Luft- und Raumcenter udenfor Munchen. Det tyske rumforskningscenter. Justins forfædre blev skabt til at arbejde på satellitter ude i rummet, hvor det kan være svært for mennesker at komme ud og reparere det dyre udstyr. Justins brødre skal også ud i rummet, men Justin skal være butler for mennesker på jorden.

Den fødte butler
Man kan tale til Justin og give ham kommandoer – og han svarer høfligt med sin metalliske stemme, før han udfører opgaven. Umiddelbart kommer man til at tænke på en ond terminator, når man ser de sorte huller, der er hans kameraøjne. Hans hænder er mere end dobbelt så store som en menneskehånd og har kun fire fingre. Deres skræmmende størrelse minder om Frankensteins monster, men når først Justin går i gang med at brygge te, så opdager man, hvor elegant han er.

De perfekte hænder
Hændernes evne til at gribe og holde fast i ting med stor præcision er i virkeligheden den store teknologiske landvinding, man har gjort på rumforskningscentret. Det kræver nemlig utrolig præcision at arbejde i rummet og skifte reservedele på satellitter.

Robot brygger te
Men Justin er ikke mekaniker ligesom sine brødre i det ydre rum. Nej, han brygger te fra frysetørret form. Han har en kande med vand, et glas og en glasdåse med te. Hele processen med at hælde vand op, drysse en passende mængde te i glasset og servere det foregår med en tålmodig finfølelse, som ingen mennesker kan præstere. Vi ville spilde eller hælde for meget op. Og vi ville aldrig kunne lave te på samme perfekte måde hver eneste gang.

Skal ikke ligne et menneske
Selvom Justin virker meget menneskelig på sin egen maskinagtige facon, så vil folkene, der laver ham, ikke udstyre ham med menneskelige features som fx. latexhud. Det handler om, at en maskine skal ligne en maskine, så vi ikke glemmer, at Justin ER en maskine – elegant eller ej.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: