Google vil ikke forlade Kina

“Google vil gerne blive i Kina, men vi vil ikke filtrere vores indhold mere.”
Det sagde Googles chief legal officer David Drummond, da han deltog i et panel på konferencen DLD i Munchen.
David Drummond forventer en løsning “i løbet af uger, ikke måneder”. Og understreger, at Google er i dialog med de kinesiske myndigheder.
Tidligere på dagen havde Kina-kenderen John Naisbitt – forfatter til megatrendsbøgerne – ellers udtalt, at “Google er ligegyldig for Kina” på selvsamme scene.
Men David Drummond arbejder tilsyneladende for en højere sag. Han havde medbragt den fulde tekst af FNs Menneskerettighedserklæring artikel 19, som han læste op:
“Article 19.

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.”

Især sidste sætning fremhævede han som betydningsfuld og betegnede den som meget fremtidsrettet alderen taget i betragtning. Den er skrevet i 1948.

Ifølge både mediekommentator Jeff Jarvis og stifteren af Wikipedia – Jimmy Wales – handler sagen ikke kun om censur, men også om fremtidens måde at drive forretning på. Hvis ikke virksomheder kan sikre deres data og adgangen til dem ude i “skyen” mod hackere, så er deres model i alvorlige problemer. Derfor må Google reagere overfor hacking, der menes at komme fra officielt hold i Kina, men det er dog ikke bekræftet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: