Harddisken uge 3, 2010: Gov 2.0 og det offentlige som platform

antenne_lilleHør udsendelsen

I sidste uge præsenterede Højhastighedskomitéen sin rapport om bredbåndets fremtid i det digitale Danmark.

Der har været en del fokus på diskussionen om hvor mange Megabit internetforbindelse danskerne skal garanteres i 2013 rundt om i landet, men mange mener at det er noget vigtigere at se på hvordan bredbånd kan være med til at forandre vores demokrati og skabe nyt samarbejde mellem det offentlige, erhvervslivet og borgerne.

Det handler både om de store perspektiver for demokrati og debat og dialog mellem vælgerne og de folkevalgte, og om helt konkrete tjenester hvor man fx på hjemmesiden findvej.dk kan se de offentligt tilgængelige data fra restauranternes smiley-ordning præsenteret på et Google-kort.

I denne Harddisk sætter vi fokus på visionen om det offentlige som en åben, tilgængelig, demokratisk platform for nye samarbejder og nye tjenester.

Cathrine Lippert fortæller om It- og Telstyrelsens Offentlige Data I Spil-konkurrence,  vi skal møde manden bag det alternative Folketing-site folketsting.dk, Michael Friis, og så skal vi høre hvordan vicedirektør Marie Munk fra It- og telestyrelsen og direktør Jane Eis Larsen fra IT Branchen håber at kunne arbejde sammen.

Der bliver også tid til at høre hvad internetpioneren Vint Cerf mener om åbne databaser, og forfatter, konsulent og underviser John Gøtze trækker de store linjer i det man kunne kalde e-demokratiets udvikling frem mod gov 2.0-begrebet, der dækker de nyeste tanker om en åben offentlig sektor, som blandt andet er inspireret af web 2.0-bevægelsens sociale medier og brugerskabte indhold.

I it-nyhederne vender vi den noget spegede sag om Google, der efter et hacker-angreb nu måske trækker sig ud af Kina – en sag som både handler om kommercielle interesser, netcensur, hacking og forældede browsere…

LINKS:

Reklamer

6 kommentarer to “Harddisken uge 3, 2010: Gov 2.0 og det offentlige som platform”

 1. Tweets that mention Harddisken uge 3, 2010: Gov 2.0 og det offentlige som platform « Harddisken -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by John Gøtze, Tommy D. Pedersen. Tommy D. Pedersen said: RT @gotze: Harddisken om #gov20 http://j.mp/6qvhK4 Podcast http://j.mp/60s7Lx Også i P1 Morgen kl 8.52 http://j.mp/56mhQ7 #gov20book […]

 2. Iselin Says:

  Danmark burde lave gratis bredbånd til alle. Gratis brugerprofiler, statslige online fora, så man ville kunne vælge facebook fra.
  vh en expert

 3. DSB åbner data-butikken « Harddisken Says:

  […] Hvis du i øvrigt vil høre mere om ODIS kan du lytte Harddisken om projektet fra tidligere på året her. […]

 4. Jeppe Says:

  Jeg skriver om Open Data, ODIS, Tim Berners-Lee, Hans Rosling og meget mere her:

  http://www.dcdr.dk/dk/Menu/Aktuelt/Netmagasin/Artikelarkiv/Data+for+alle+p%C3%A5+nettet

 5. Data Camp – offentlige data i fri leg « Harddisken Says:

  […] Håbet er at få skabt nye måder at visualisere og anvende de offentlige data – ligesom fx FolketsTing eller  Findtoilet.dk, det toilet-kort der vandt forårets konkurrence om ODIS – offentlige data i spil. (Man kan i øvrigt få mere at vide dom ODIS i denne tidligere Harddisken). […]

 6. www.dr.dk Says:

  Harddisken uge 3 2010 offentlige data pa nye mader.. Nice 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: