NRK indfører Open Office

OpenOffice3BetaMenuVores norske broderstation NRK er generelt ret langt fremme i skoene når det angår eksperimenter med ny teknologi, og et af de nyeste tiltag er indførelsen af den gratis open source-pakke Open Office på alle NRKs computere pr. 1. marts.

På NRKs betalab-blog skriver man:

Fra og med 1. mars 2010 kan alle datamaskiner som brukes av NRKs ansatte få kontorpakken OpenOffice. Etter mange år med bare Microsoft Office, vil NRK nå støtte åpne formater som ODF. OpenOffice vil være standard kontorpakke på alle produksjonsmaskiner, Macintosher og terminalservere. Dermed tar NRK et langt steg i å støtte åpen programvare og støtte åpne formater.

For nyligt lagde NRK også en 7 timer lang HD-video på nettet – en optagelse af en togkøretur med Bergensbanen – som blev distribueret via P2P på Bittorrent, og den er blev set af hundredetusindvis af mennesker allerede (omend næppe i sin fulde længde…).

Udover den funky (for en public service-station) brug af P2P er videoen også licenseret som en Creative Commons-produktion, så hvem som helst kan videredistribuere, omredigere og remixe videoen, så længe NRK bliver krediteret også i den nye video.

Jo, de kan noget, de norske nordmænd fra NRK…

Reklamer

3 kommentarer to “NRK indfører Open Office”

  1. Christian Taylor Hauschild Says:

    De er nok vågnet op og har opdaget at brugerinteraktion er nøglen til et sundt medieprodukt. Der er jo et hav af spekulationer om fremtidens crossplatform informations- og underholdningsmedier, men en fællesnævner peger i retning af at kunden skal være en integreret del af udformningen og tilpasningen af produktet. Jeg tror (håber?) vi kommer til at se mange nyskabende medieproduktioner og distributionsformer med flydende grænser mellem user og provider.

  2. Henrik Moltke Says:

    Ja, det ville være rart snart at kunne læse en nyhed om at DR på en eller anden måde gjorde noget aktivt på den front. Det virker – hvis man nu skal være en anelse negativt – som om man har taget det standpunkt om at public service og lukkethed, proprietære formater og inferiør teknologi hører bedst sammen. Det er selvfølgelig utrolig dumt.

  3. Andreas Says:

    Jeg så lige den ti minutter lange smagsprøve på Bergenbanen. Og man bliver helt hypnotiseret af den smukke tur gennem et snbedækket landskab. I øvrigt det landskab, hvor Hoth scenerne fra Empire Strikes Back er optaget.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: