Gadget-fest i Vegas

boxee-box-front3D-fjernsyn, ebogslæsere med farveskærme og videostreamere i Full HD. Der er dømt dimse-extravaganza når der i disse dage er CES i Las Vegas. Consumer Electronics Show er nok det årlige højdepunkt når det gælder præsentation af nye tv-apparater, telefoner, videobokse, computere og al den anden elektronik vi går amok over med jævne mellemrum.

Nikolaj Sonne fra So ein Ding på DR2 samler inspiration til kommende programmer, men der er også massevis af andre journalister og medier på CES. Her på Disken følger vi bla amerikanske CNET’s dækning med stor interesse – og her et et lille udpluk af højdepunkter fra deres besøg foreløbig.

Elektroniske bøger

Det er store-ebogslæser-år på CES i år. Amazon fangede opmærksomheden i 2009 med deres Kindle (der jo også kom til Danmark), men den store boghandlerkæde Barnes and Noble hoppede også med på vognen, og på CES bliver der præsenteret en sand overflod af osse-mig-læsere. Nogle har farveskærm, nogle er i magasin-størrelse, nogle har bøjelige skærme, og nogle er mere tænkt som software på pc og mobiltelefon end som selvstændig hardware.

Personligt er jeg superinteresseret i en ebogslæser når den rigtige hardware med den rigtige online-butik (og de rigtige standarder) rammer markedet – men måske tilhører jeg et mindretal? CNET’s Ina Fried overvejer her om markedet for ebøger i virkeligheden er så stort som hypen påstår?

Video allevegnefra

I United Steaks er de – som vi flere gange har brokket os over – udstyret med et væld af streaming video-tjenester med tonsvis af film og tv-programmer. Nogle er webbaserede, andre kommer til dedikerede videobokse, og andre er små plug-ins i nyere fladskærme.

Et af de mest populære videotjenester er Boxee, der indtil for ganske nyligt “kun” har været et program til installation på computeren, beregnet på at blive koblet til en tv-skærm. Her kunne man dels katalogisere og afspille sit eget vide fra computeren, dels vælge fra webportaler som Youtube, Blip.tv, Hulu og de store tv-stationers webarkiver. Men nu er Boxee også blevet en rigtig boks, og selvom den er i konkurrence med en masse andre (Popcornhour/Popbox, WD TV Live og Vudu for bare at nævne et par stykker), så får den pæn omtale.

Tavle-computere igen-igen

På PC-området er der gået tabletter i tingene. Rygter har floreret i mange månder om at Apple ville lave en tablet-computer (tavle-computer?), altså en bærbar computer som kun er en trykfølsom skærm – uden traditionelt tastatur – som også kan bruges som videoafspiller, ebogslæser og selvfølgelig som webbrowsermaskine og så videre. Dén har vi hverken fået bekræftet eller set noget officielt til (endnu), men både Microsoft, HP, Dell og flere andre har på CES præsenteret tilsvarende apparater.

Det er ikke første gang man forsøger at introducere tablet-computere på markedet, men de er aldrig rigtig slået igennem. Apple har dog en særlig evne til at ramme rigtigt når de kaster sig over alternative produktkategorier, og måske er forbrugerne (og teknologien) bare klar nu?

Derudover er der en syndflod af små og store apparater – fra gigantiske supertynde fladskærme helt ned til redesignede elstik og mobiltelefon-hylstre – og er man bare det mindste nysgerrig er der masser af info i både tekst, lyd og billeder hos CNET.

Reklamer

En kommentar to “Gadget-fest i Vegas”

  1. Harddisken uge 2, 2010: Netcensur, gadgetmesse og cloud computing « Harddisken Says:

    […] Vi skal også en tur omkring en af verdens største messer for forbrugerelektronik – nemlig CES i Las Vegas – og høre om 3D tv, trådløs strøm og meget mere. Nikolaj Sonne var i Vegas og fortæller om alle de spændende sager han havde fingrene i. Læs i øvrigt mere om nogle af emnerne på årets Consumer Electronics Show i denne tidligere artikel. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: