Protester mod SF-forslag om netcensur

Karina Lorentzen SF

Karina Lorentzen SF

SF’s retsfordfører Karina Lorentzen er kommet i strid modvind på sin blog, hvor læserne ingen forståelse har for hendes forslag om, at det skal være forbudt at besøge hjemmesider, der opfordrer til terror.

Hun skriver blandt andet:

Et af de spørgsmål SF nu opfordrer til at få undersøgt er, om det vil give nogen mening at gribe ind, når nogen henter inspiration og planlægger terror ud fra hjemmesider, der opfordrer til vold og terror. I bekræftende fald, vil forslaget give mulighed for at gribe ind på et tidligt tidspunkt i en radikaliseringsproces – før det går helt galt og udvikler sig til noget farligt.

SF ønsker hverken at censurere eller kontrollere nettet, men blot at få undersøgt, om det er en farbar vej, at gøre systematiske besøg på terrorhjemmesider ulovlige. Internettet skal være åbent og ucensureret, men derfor er ikke alt, hvad man foretager sig på nettet lovligt.

Og det har fået læserne i det digitale blækhus. Protesterne er mange ligesom sammenligningerne med Kina og Iran, der udøver udstrakt og meget restriktiv censur af nettet. Hvordan afgør man om en hjemmeside er en terrorhjemmeside? Hvordan skal en netbruger vide om vedkommende befinder sig på en ulovlig hjemmeside? Hvordan skal myndighederne holde øje med netbrugerens adfærd og skride ind overfor “systematiske besøg på terrorhjemmesider”?

Blandt de mere morsomme indlæg er en kommentator, der har sat opskriften på en røgbombe ind i kommentarfeltet på Karina Lorentzens blog. Formålet er, at illustrere, hvor nemt det er at poste indhold på nettet, der kan lukke uskyldige hjemmesider ned.

En anden kommentator påpeger, hvor nemt det er at være anonym på nettet.

En tredje spørger, om leksika med bombebeskrivelser skal fjernes fra bibliotekerne. Og så er der en enkelt, som har meldt sig ud af SF efter 23 år.

Karina Lorentzen har endnu ikke svaret på bygen af kritik.

Læs Karina Lorentzens blogindlæg: Terrorhjemmesider

Reklamer
Lagt i Web. 1 Comment »

En kommentar to “Protester mod SF-forslag om netcensur”

  1. uberVU - social comments Says:

    Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by Funzafunza: RT @harddisken Protester mod SF-forslag om netcensur http://bit.ly/5CulwU


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: