It skal ind i skolen – for alvor!

skoleHør udsendelsen

Computere, kontorpakker og netsurferi ER blevet en del af skolernes it-arsenal, men spørgsmålet er nu, hvordan man bringer det videre og begynder at integrere det i undervisningen for alvor. Harddisken tager pulsen på it i skolen – vi besøgte nemlig årets Uddannelsesforum i Odense d. 3.-4. November, hvor vi havde arrangeret debat på scenen.

Den 18. august holdt Undervisningsministeriet afslutningskonference for et 6 år gammelt handlingsprogram med titlen “It i folkeskolen – en investering i viden og velfærd.”

I den forbindelse lød det blandt andet:

“Interaktive tavler, elektroniske videndelingsprogrammer til lærerne og computerbaseret undervisningsmateriale er nogle af eksemplerne på, at it i dag er en integreret del af undervisningen og hverdagen som folkeskolelærer.”

På konferencen sagde undervisningsminister Bertel Haarder også at øget brug af it i folkeskolen ikke skal ses som et mål i sig selv:

“It skal ses som et effektivt middel til at få opfyldt en række centrale mål for folkeskolen, blandt andet differentiering af undervisningen, så både stærke og svage elever tilgodeses, og styrkelse af elevernes skrive-, læse- og regnefærdigheder.”

Der har måske også været en tendens til i de forgangne år, at snakken om it i skolerne er gået lidt galt af målet. Enten har man talt meget om at få bærbare computere og netadgang ud på skolerne eller også har man ladet sig rive med af mulighederne for at bruge computerspil, interaktive tavler eller mobiltelefoner i undervisningen.

Men nu hvor det ser ud til at de basale teknologier er på plads og de fleste undervisere føler sig nogenlunde fortrolige med udstyret, så kan vi måske for alvor begynde at koncentrere os om hvordan vi bruger det bedst muligt når det gælder undervisning og læring.

Også i Harddisken i denne uge:

Nokias nye smartphone N97 får drøje hug i vores gadgetnyheder.

IT-Nyheder: Nokia lukker N-Gage. Ny Pirate Bay dom er nyttesløs.

Reportage fra kinesisk klinik for afvending af internetafhængighed. Når diagnosen er klar, står den på kold tyrker og tørre tæsk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: